Samen verder

Wat u kunt vastleggen bij samenwonen, trouwen of geregistreerd partnerschap?

U bent eruit! U gaat samen uw leven delen. Maar wat moet er geregeld worden? Gaat u trouwen of samenwonen? Met of zonder voorwaarden? Of misschien wilt u helemaal niet samenwonen? Uitgebreide informatie over trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen kunt u hier lezen. Wij zetten graag voor u de verschillen op een rijtje tijdens een persoonlijk gesprek.

Samenwonen

U kunt van de ene op de andere dag gaan samenwonen, zonder iets officieel te regelen. Maar, let op! De wet heeft voor u in dat geval niets geregeld. Wilt u toch iets regelen, dan kan dit met een samenlevings­contract.

Als u gaat samenwonen, kunt u hieronder de checklist downloaden. U krijgt dan handige tips om uw gesprek bij ons voor te bereiden.

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Als u trouwt zonder huwelijkse voorwaarden dan doet u dit sinds 1 januari 2018 in beperkte gemeenschap van goederen. Dit is wettelijk zo geregeld. Veel mensen denken dat huwelijkse voorwaarden niet meer vereist is. Maar, in veel situaties is het toch verstandig om huwelijkse voorwaarden te maken.

De wettelijke regeling kent aardig wat struikelpunten, waardoor het verstandig is om met de notaris een gesprek aan te gaan. Onder andere als een van de echtgenoten een eigen bedrijf heeft of als u eigen geld heeft geïnvesteerd in een woning van u beiden. Het is nog steeds mogelijk om alles gezamenlijk te hebben (zoals vroeger het geval was). Dan moet u wel huwelijkse voorwaarden maken. En wilt u beiden ieder uw eigen vermogen gescheiden houden? Dan moet u altijd huwelijkse voorwaarden maken.

Meer informatie

Uw samenlevingscontract of huwelijkse-/partnerschapsvoorwaarden is een persoonlijk document, en moet altijd worden afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeftes. HJ Notariaat hanteert een vast en concurrerend tarief voor een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden / partnerschapsvoorwaarden. Wel zo duidelijk!

Een gratis oriënterend gesprek is altijd mogelijk. Maak gerust met ons een afspraak of belt u ons!

Hulp of advies nodig?

Onze experts staan klaar om u te voorzien van passend en persoonlijk advies.