ondernemen

Wijzigen van statuten

Het bestuur van een stichting kan besluiten om de statuten te wijzigen. Wijzigingen in de statuten moeten verplicht worden opgenomen in een nieuwe notariële akte. HJ Notariaat kan voor u de nieuwe notariële akte opstellen.

Waarom een wijziging in de statuten doorvoeren?

Hoe groter een stichting wordt, hoe verstandiger het is om het aantal bestuursleden uit te breiden. Om het aantal bestuursleden te kunnen uitbreiden is er een statutenwijziging nodig. Wanneer er een wijziging moet plaatsvinden om meer of minder bestuursleden de mogelijkheid te geven om financiële zaken te regelen dan moet dit ook gewijzigd worden in de statuten. Het kan ook voorkomen dat de eisen voor de benoeming van bestuursleden moeten worden aangepast omdat niemand aan de kwaliteitseisen voldoet of dat het doel van een stichting moet worden aangepast. Kortom, er kunnen veel redenen worden bedacht waarbij de statuten gewijzigd moeten worden.

Contact opnemen

Rol van de notaris

De notaris controleert het besluit dat het bestuur heeft genomen en de voorgenomen wijzigingen van de statuten. Vervolgens stelt de notaris een nieuwe notariële akte op, met daarin de gewijzigde statuten.

Contact opnemen

Hulp of advies nodig?

Onze experts staan klaar om u te voorzien van passend en persoonlijk advies.